Üniversitemizde “İlahiyat Vizyon Programı” Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) ile Iğdır İlim Yayma Cemiyeti tarafından tertip edilen ve Karaağaç konferans salonunda gerçekleştirilen “İlahiyat Vizyon Programı”nda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil ve Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul konuşmacı olarak yer aldı.

İlahiyat Fakültesi dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Osman BAYRAKTUTAN'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Iğdır İlim Yayma Cemiyeti Şube Bakanı Yrd. Doç. Dr. Mirpenç Akşit, TİDEF Genel Başkanı Mustafa Yelek ve Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü İsmail İpek’in konuşmaları ile devam etti.  “Dine İstikamet Üzere Hizmet Etmek” konulu sunumunu yapan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Kuran-ı Kerim ve İslam ilminin öneminden bahsederek hem bu dünyada hem de öbür dünyada huzur ve mutluluğa erişilebilmesi için kıymet verilmesi gereken değerlerden bahsetti.  Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul da Türkiye’nin geçen senelere göre din öğretimi alanında ilerlemeler kaydettiğine ve bakanlığın, din öğretiminin özellikle genç nesillere aktarılması konusunda büyük fedakarlıklar sergilediğine vurgu yaparak öğretmenlik mesleğinin işlev ve önemine dikkati çekti.

Son konuşmacı olan Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in “Modern Çağda İslam İlimler Anlayışı” adlı sunumu ile devam eden konferans, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

• Posted: 18 Aralık,2017