2018 Geleneksel Allahuekber Dağı Şehitleri Anma Tırmanışı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) organizesinde, Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında bu yıl 19’uncusu düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı” 5 Ocak’ta Sarıkamış-Kars Karayolu’ndaki Allahuekber Dağı Şehitlik Anıtı önünde başladı.

3 bin 180 metre rakımlı Allahuekber Dağı’nın zirvesine ulaşan 122 sporcuyla tören düzenledi. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası şehitler için dua edildi.

TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Sonrasında bölgede yaşanan harekât ile ilgili sporculara bilgi verildi.

Zirvede Türk bayrağı açan dağcılar tırmanışı tamamlayarak, 07 Ocak 2018 tarihinde akşam saatlerinde Sarıkamış ilçesine döndü.

Tırmanışa katılan Iğdır Üniversitesi Dağcılık ve Bisiklet Kulübü üyeleri ve Iğdır’dan katılan sporcular Allahuekber dağının zirvesinde Türk bayrağı ve Iğdır üniversitesinin flamasını açtılar.

• Posted: 12 Ocak,2018