Iğdır Üniversitesi

Üniversitemiz

Rektör Alma Küllük Köyündeki Üniversite Arazisinde İncelemelerde Bulundu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve başkanlığındaki heyet, Iğdır merkeze bağlı Küllük Köyü’nde, Bülent Aydın Havaalanı yakınlarında Üniversitemize tahsisi yapılan 3000 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.  Üniversitemizde "Çorak Toprakların Islahı ve Tarımsal Üretimde Kullanım Olanakları" konulu panele konuşmacı olarak katılan Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan ile birlikte Küllük Köyü’ndeki arazide incelemelere katıldı.

İncelemeler sırasında SERKA tarafından Küllük Köyü’nde Üniversitemize tahsis edilen 3000 dönümlük arazi ile ilgili proje hakkında Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Şimşek, Rektör Alma ve ziyarette hazır bulunan heyete bilgi vererek, yapılması planlanan çalışmaları ayrıntılı olarak anlattı.

Rektör Alma da Üniversitemize tahsis edilen bu arazinin uygun bir şekilde değerlendirilerek, çok çeşitli projeler geliştirileceğini, mesela arazide yağmur suyundan göletler yapabileceklerini söyledi.

İncelemeler, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Yazdır Send to friend

Iğdır Üniversitesi

Rektör Alma Küllük Köyündeki Üniversite Arazisinde İncelemelerde Bulundu

İncelemeler, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.