Rektör Alma, Tuzluca’da Tuz Mağarasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu

Tuz Mağarasıyla ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Tuzluca ilçesine giden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu ve SÜRKİT A.Ş. Müdürü Zeki Can ile birlikte tuz mağarasında gerekli incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından,  Iğdır Üniversitesi, Tuzluca Kaymakamlığı ve Surkit A.Ş ile birlikte “Tuz Terapisi” için protokol çalışması yapıldı.

Rektör Alma, tuz mağarası için iyon counter ve radon cihazı ile yapılan analizleri inceledi. İncelemelerin sonuçlarını değerlendiren Rektör Alma, tuz mağarası için her türlü cihaz ve analiz için gereken ekipmanı temin edeceklerini, böylelikle gerekli analizlerin detaylı bir şekilde yapılacağını söyledi.

Yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarının hızlandırılması için de ilgili birimlerden gerekli bilgileri alan Rektör Alma, Iğdır’a dönmek üzere ilçeden ayrıldı.

• Posted: 10 Ocak,2018