Yüksekokulumuz

Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 2008 yılında kurulan ve 2009 yılında eğitim-öğretime başlayan Yüksekokulumuz bünyesinde Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü ile Terapi ve Rehabilitasyon Bölümleri yer almaktadır.

"Tıbbi Hizmetler ve Teknikler" Bölümüne bağlı programlar;

- Tıbbi Laboratuar Teknikleri(Ö.Ö ve İ.Ö)

- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Ö.Ö ve İ.Ö)

- Patoloji Laboratuarı Programı (Öğrenci Alımı Yapılmadı)

- Çevre Sağlığı Programı (Ö.Ö ve İ.Ö)

- Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı (Öğrenci Alımı Yapılmadı)

- İlk ve Acil Yardım Programı (Ö.Ö ve İ.Ö)

-Anestezi Programı (Öğrenci Alımı Yapılmadı)

-Odyometri Programı (Öğrenci Alımı Yapılmadı)

-Optisyenlik Programı (Öğrenci Alımı Yapılmadı)

"Sağlık Bakım Hizmetleri" Bölümüne bağlı;

- Yaşlı Bakımı Programı (Ö.Ö ve İ.Ö)

- Evde Hasta Bakma Programı (Ö.Ö ve İ.Ö)

-"Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri " Bölümüne bağlı;

- Çocuk Gelişimi Programı (Ö.Ö ve İ.Ö)

-"Terapi ve Rehabilitasyon " Bölümüne bağlı;

- Fizyoterapi Programı (Öğrenci Alımı Yapılmadı)

Yüksekokulumuz Emek Mah. Kars Yolu üzerindeki Karaağaç yerleşkesinde eğitim-öğretim hizmetine devam etmektedir. Yemekhane, merkezi derslikler ve öğrenci kafeteryası aynı alanda bulunmaktadır. Ayrıca merkeze yakınlığından dolayı devlet ve özel sektör kurumlarına kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.

Yeni yapılan sınıflarımızda ve laboratuarlarımızda, seçkin ve tecrübeli akademik kadromuzla öğrencilerimize hizmet vermekten büyük bir mutluluk ve onur duymaktayız.

Sınıflarımızda bütün teknolojik imkanlar; bilgisayar, projeksiyon, vb araç ve gereçler sağlanmış, laboratuarlarımız, gelişmiş laboratuarları aratmayacak seviyede “Laboratuar Malzemeleri”; Bilgisayar, projeksiyon, mikroskoplar(25 adet), kan sayım cihazı, santrifuj, otoanalizörler, elektronik terazi, etüv, Otomatik doku takip cihazı, mikrogam, Epitel hücre ölçüm cihazı, Otoklav, Benmari, Cam ve plastik malzemeler, Distile su cihazı, otomatik pipetler, büret, desikatör, kimyasal maddeler vb. bulunmaktadır.