lll. Kütüphaneler Çalıştayı

Aile  ve  Sosyal  Hizmetler  Bakanlığı tarafından  29-30  Kasım  2023  tarihlerinde  Bartın  Üniversitesi  ev sahipliğinde  Erişilebilir  Kütüphane  Çalıştayı  düzenlenecektir.

Bilindiği  üzere  bilgi  edinmede  önemli  bir  kaynak  olan  kütüphanelerin  herkes  için  erişilebilir olması  kütüphanelerden  her  bireyin  eşit  şartlarda  faydalanmasını  sağlayacak  temel  unsurdur.  Bu çerçevede  konuya  ilişkin  faaliyet  yürüten  kurumlar,  üniversiteler  ve  STK'ları  bir  araya  getirerek tecrübelerin  paylaşılması,  yaşanan  sorunların tespiti  ve  çözüm  önerilerinin  ortaya  konulması  amacıyla 2021 yılından bu yana Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı düzenlenmektedir. Bu  yıl  üçüncüsü  düzenlenecek  olan  Erişilebilir  Kütüphaneler  Çalıştayı,  29-30  Kasım  2023 tarihlerinde  Bartın  Üniversitesi  ev  sahipliğinde  gerçekleştirilecektir.  Bakanlığımızın  da  düzenleyici kurumlar  arasında  yer  aldığı  Çalıştay,  Kültür  ve  Turizm  Bakanlığı  Kütüphaneler  ve  Yayımlar  Genel Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir.  Yüz yüze ve çevrimiçi gerçekleştirilecek Çalıştaya katılmak ve katkı sağlamak isteyen personelin https://www.engelsizbilisim.org/erisilebilirkutuphane/ web adresinde bulunan "Katılım Talep Formu"nu doldurmaları gerekmektedir. Katılım talepleri Bilim Kurulunca değerlendirildikten sonra 22 Kasım 2023 tarihinde  söz  konusu  web  sayfasında  Katılımcı  Listesi  yayınlanacaktır.  Çalıştayla  ilgili  ayrıntılara https://www.engelsizbilisim.org/erisilebilirkutuphane/ adresinden erişilebilmektedir.

Iğdır Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi 8 نوفمبر 2023

Troy Kart: Siyonizm Destekçisi Mastercard ve Visa'ya Alternatif