2 Akademisyenimizin Çalışma Ekibinde Yer Aldığı TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edildi!

Akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Daş ile Öğr. Gör. Dr. Emirhan Özdemir’in çalışma ekibinde yer aldığı “Nokta Bulutlu Verilerinden Bina Sınır Geometrisinin Otomatik Düzgünleştirilmesine Yönelik Yeni Bir Algoritmanın Geliştirilmesi ve Ticari Yazılımlara Entegrasyonu” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi, desteklenmeye layık görüldü.

Yürütücülüğünü Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fevzi Karslı’nın üstlendiği proje kapsamında geliştirilecek yazılım modülü; başta yerel yönetimler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi haritacılık faaliyetleri ve bilgi edinme sistemlerini barındıran tüm kurum/kuruluş ve özel sektöre, yönetimde karar vericilere ve yatırımcılara büyük ölçekli harita üretim aşamasında temel harita katmanı bina objesinin otomatik sayısal hale getirilmesi noktasında fayda sağlayacak.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 11 يناير 2024

Rektör Alma, Çalışan Gazeteciler Gününde Iğdır Basını ile Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Iğdır basını ile bir araya geldi.