43 Öğrencimizin Projesi, TÜBİTAK’tan Destek Almaya Hak Kazandı!

TÜBİTAK 2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı sonuçlarına göre Üniversitemizde öğrenim gören 43 öğrencimizin projesi desteklenmeye layık görüldü.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Program kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi 3, Fen Edebiyat Fakültesi 1, Güzel Sanatlar Fakültesi 1, Iğdır Meslek Yüksekokulu 3, Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 1, İlahiyat Fakültesi 1, Sağlık Bilimleri Fakültesi 8, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 15, Turizm Fakültesi 4, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 3, Ziraat Fakültesi 3 olmak üzere 43 proje destek almaya hak kazandı.

Programa 130 proje ile başvuran Üniversitemiz, 43 proje desteği ile yüzde 33’lük başarı oranı yakaladı.

Ayrıca Üniversitemiz desteğe layık görülen projeler sıralamasında 182 üniversite arasından 38. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerimizi kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, öğrencilerimizin bu başarısının Üniversitemiz adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Rektör Alma ardından “Üniversitemiz sadece fiziksel anlamda büyümüyor. Niteliksel olarak başarı çıtasını her yıl daha da üst sıralara tırmandırıyor. Nitelik olarak büyümeye devam edeceğiz. Başarıda öğrencilerimiz ile öğretim elemanlarımızı ve emek harcayan herkesi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 أكتوبر 2023

Üniversitemizde, “Kutlu Doğum Haftası” Dolayısıyla Panel Düzenlendi
Iğdır Üniversitesi Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CAMER) ile Iğdır Ehlibeyt Âlimleri Derneği ortaklığında “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla panel düzenlendi.