“60. Kütüphane Haftası” Etkinlikleri, Rektör Vekili Erşahin’e Kitap Takdimiyle Başladı

Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İbrahim Kabalak ile aynı birimde görev yapan Kütüphaneci Ercan Ergin, “60. Kütüphane Haftası” münasebetiyle Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sabit Erşahin’e ziyaret gerçekleştirdi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Kabalak, bir hafta boyunca gerçekleştirilecek Kütüphane Haftası programı hakkında Rektör Vekili Erşahin’e bilgi verdi.

“Kültür ve Medeniyetinin En Önemli Hazinesi Kütüphanelerdir”

Erşahin de Kütüphane Haftası münasebetiyle bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı;

“Bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesi olan kütüphaneler, geçmiş ile günümüz arasında köprü görevi gören bilgi merkezleridir. Bireylere bilgisini, görgüsünü arttırma ve mesleklerinde ilerleme imkânı sağlayan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağının en önemli güç kaynağı olan bilginin muhafaza edildiği, erişime sunulduğu ve geleceğe aktarıldığı kütüphaneler, bilgi toplumunun vazgeçilmez ve değeri ölçülemez bir unsurudur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta kütüphane çalışanları olmak üzere tüm kitap dostlarının 60'ıncısı kutlanan Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, bu vesilesiyle ülkemizde okuma alışkanlığının, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin daha da artmasını temenni ediyorum.”

Ziyaret, yapılan değerlendirmenin ardından kitap takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 25 مارس 2024

Üniversitemizde Halı Kilim Kursu Açıldı!
Iğdır Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Üniversitemizde verilen Halı-Kilim Kursu ile bölgenin kültürel değerleri yansıtılırken yöre kadınlarına da ekonomik gelir elde edebilecekleri imkânlar sağlanıyor.