Akademisyenlerimiz “Bilim Söyleşileri” Kapsamında Seminer Verdiler

Akademisyenlerimiz, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilim iletişimini toplumda daha geniş çevrelere ulaştırmak adında TÜBİTAK tarafından başlatılan “Bilim Söyleşileri” kapsamında seminerler verdiler.

Akademisyenlerimizden Prof. Dr. Mustafa Uçar, “Bilim Söyleşileri” kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Mehmetçik Ortaokulu ve İmam Hatip Proje Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Öğrencilere “Otokontrol ve Bağımlılık” üzerine seminer veren Prof. Dr. Uçar, teknoloji, sosyal medya ve oyun bağımlılığı belirtileri ve bağımlılıktan korunmanın yollarına değindi.

Uçar, ayrıca konuşmasında öğrencilere ailelerine zaman ayırmaları, spor yapmaları ve sosyal çevre oluşturmaları yönünde tavsiyeler verdi.

Akademisyenlerimizden Doç. Dr. Ahmet Tan ise Ağrı’nın Hamur ve Eleşkirt ilçesinde gençlerle bir araya gelerek iyilik, nezaket ve anlayış konuları üzerine seminer verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Resul Güleç ise Iğdır Merkez’deki Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi’nde seminer düzenledi.

Dr. Öğr. Üyesi Güleç, seminerde “Bilinçli Farkındalık ve Kariyer Bilinci”ne değindi.

“Bilim Söyleşileri”ne ilginin yoğun olduğunu ifade eden akademisyenlerimiz, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Basın Yayın 24 أكتوبر 2023

Özel Harekât Şube Müdürü Oğuz’dan Rektör Alma’ya İade-i Ziyaret
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürü Beytullah Oğuz, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya iade-i ziyarette bulundu.