Cumhuriyetimizin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Zübeyde Hanım Bulvarı’nda düzenlenen kutlama programına Iğdır Valisi Ercan Turan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, il protokolü, Şehit aileleri, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Ercan Turan’ın halkı selamlaması ile başlayan kutlama programı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Vali Ercan Turan’ın konuşmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunması, halk oyunları ekibi gösterileri ve geçiş töreni ile tamamlandı.

Kutlamaların ardından açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Bugün burada, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu anlamlı dönüm noktasında, Cumhuriyetimizin değerleriyle donanmış bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olarak tarihimizin bu önemli dönüm noktasını coşkuyla karşılıyoruz. Cumhuriyetimizin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, büyük bir azimle ve kararlılıkla yürüttüğümüz aydınlanma yolculuğumuzda, bilimin ışığında geleceğin liderlerini yetiştirme sorumluluğunu hep omuzlarımızda hissettik. Cumhuriyetimizin ilk yüz yılında elde ettiğimiz bu başarılar bizi geleceğe umutla bakmaya teşvik ediyor. Yeni yüzyıla girerken, eğitim ve bilim alanında yürüttüğümüz çalışmaları daha da ileriye taşıyarak, Cumhuriyetimizin değerlerine ve ilkelerine olan bağlılığımızı bir kez daha vurgulamalıyız. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları vesilesiyle, bu değerli mirası gelecek nesillere taşıyacak olan gençlerimize ve tüm öğrencilerimize yürekten başarılar diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü programı, Vali Ercan Turan ve eşi Nilüfer Baykal Turan ev sahipliğinde hazırlanan ''Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'' ile tamamlandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 29 أكتوبر 2023

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümü Etkinlikleri Başladı
İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıldönümü etkinlikleri, bugün yapılan Atatürk Anıtı’na “Çelenk Sunma Töreni” ile başladı.