Doç. Dr. Ağırkaya, Rektör Alma’ya Kitap Takdimi

Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Melahat Batu Ağırkaya, yazarı olduğu “Yenilenebilir Enerjide Gelişmiş Ülkeler Ve Türkiye” isimli kitabı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya takdim etti.

Doç. Dr. Ağırkaya, Rektör Alma’ya Kitap Takdimi

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette kitap hakkında bilgi veren Ağırkaya, “Yenilenebilir enerjide gelişmiş ülkeler ve Türkiye adı ile anılan çalışmada; öncelikle yenilenebilir enerjide Almanya, Birleşik Krallık, İsveç, İspanya, İtalya gibi ilk sıralarda yer alan ülkeler ile Türkiye’nin ekonomik ve yenilenebilir enerji yapıları ortaya konulmuş ve yenilenebilir enerji çeşitlerinin potansiyel durumu ve gelecek öngörüleri karşılaştırılmıştır.” dedi.

Kitap hakkında düşüncelerini paylaşan Rektör Alma ise bu çalışmanın yenilenebilir enerji sektörünün gelişimi, ülkeler arası karşılaştırmalar ve Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin değerlendirilmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Rektör Alma son olarak kitap takdiminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuğuna nazik ziyareti için teşekkür etti.

Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 12 مارس 2024

Öğr. Gör. Uğur Özen'in "Mühmel İzlek" İsimli Sergisi, Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde Açıldı
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Uğur Özen'in öncülüğünde gerçekleştirilen "Mühmel İzlek" isimli sergi, sanatseverlerin ilgi odağı oldu.