Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerimiz, Özel İşletmelerle Buluştu

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Menekşe Bulut rehberliğinde, Iğdır Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren İşletmelerde teknik geziye katılarak sektörle buluştu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerimiz, Özel İşletmelerle Buluştu

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Menekşe Bulut rehberliğinde, Iğdır Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren İşletmelerde teknik geziye katılarak sektörle buluştu.

Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi dersi kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri,  Iğdır Organize Sanayi bölgesinde yar alan Alagöz Plastik ve ALG Cup Karton fabrikalarına teknik gezi gerçekleştirdi.

Gezi kapsamında, yetkililer öğrencilere kullanım dışı kalan ve dönüştürülebilir atık malzemelerin geri dönüşümü,  hammadde ve granür eldesi, ve bunların damla sulama borularında kullanılması, hijyenik koşullarda karton bardak üretimi hakkında pek çok bilgiye sahip oldular.

Öğrenciler özellikle, doğada oluşan karbonun atmosfere salınmasını ifade eden karbon emisyonunu ve çevresel sürdürülebilirlik, izlenebilirlik hakkında Firma Yetkilileri tarafından verilen bilgilerle derinlemesine bilgi sahibi oldular.

“Öğrencilerin Gelişimi Açısından Çok Önemli”

Doç. Dr. Menekşe Bulut, etkinliğin öğrencilerin hem akademik hem de sektörel bilgi birikimlerini pekiştirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Öğrencilerimizin özel sektörle iç içe olması, onların kariyer yollarını kolaylaştıracak. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin sektörde karşılaşacakları sorunlara pratik çözümler üretme yeteneklerini geliştiriyor.”


Bu gönderiyi paylaş
Tags