Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerimiz, Sektörle Buluştu

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Menekşe Bulut rehberliğinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağında sektör uzmanlarıyla buluştular.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerimiz, Sektörle Buluştu

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Menekşe Bulut rehberliğinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağında sektör uzmanlarıyla buluştular.

Sakatatlar ve Mutfaklarda Kullanımı dersi kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrencilere et sökümü ve özellikleri, karkas parçalama, kebap yapım metotları, et soslama, et pişirme metotları, tabak hazırlama ve sunum teknikleri, meze hazırlama gibi konularda Şef Habib Özmen tarafından uygulamalı sunum yapıldı.

Doç. Dr. Menekşe Bulut, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada öğrencilerin sektörle iç içe olmaları gerektiğini, böylelikle öğrencilerin kariyerlerinde daha kolay yol alabileceğini vurguladı.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin sektörde karşılaşacağı sorunlara pratik çözümler üretme yeteneğini artacağını belirten Bulut, eğitim ve öğretimde Üniversite-Sektör iş birliğinin büyük önem taşıdığının altını çizdi. 

Etkinlik, öğrencilerin de uygulamaya katılması ile sona erdi.

Bu gönderiyi paylaş
Tags