Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Iğdır'da Deprem, Tahliye ve Yangın Söndürme Tatbikatı Düzenlendi

​Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla düzenlenen "Deprem, Tahliye ve Yangın Söndürme Tatbikatı"na katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla düzenlenen "Deprem, Tahliye ve Yangın Söndürme Tatbikatı"na katıldı.

Yaşanabilecek olası bir afet durumunda öğrenci ve personellerin deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta AFAD, İtfaiye, MEB AKUB, UMKE, Emniyet ve Sağlık ekipleri hazır bulundu.


İnönü Ortaokulunda gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği mahsur kalanlar ekipler tarafından kurtarıldı, çıkan yangın söndürüldü.

Tatbikat sonrasında açıklamalarda bulunan Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan, toplum olarak afet riskine karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Vali Turan, "Ülkemiz yakın bir zamanda 11 vilayetimizde gerçekleşen büyük bir afet yaşadı. Allah'a şükür ki milletimiz hızlı bir şekilde yaralarını sardı, sarmaya devam ediyor. Her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Hazır olmak fırsatlara hâkim olmamızı sağlar, hazır olmak tehditlerin üstesinden gelmemizi sağlar." dedi.

Tatbikata ayrıca Üniversitemizin Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümünden Öğretim Görevlisi Özal Kaya ve AFAD’a Arama ve Kurtarma Teknisyeni olarak atanan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencilerimizden Ferdi Çelik de katıldı.


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 13 أكتوبر 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizden Destek Alan Çiftçinin Mısır Hasadında Yüzü Güldü
Iğdır’ın Hakmehmet Köyü’nde çiftçilik yapan Taner Uyandık, Ziraat Fakültemizden Doç. Dr. Serdar Sarı’dan aldığı destekle ektiği mısırlardan ortalamanın üzerinde verim elde etti.