Iğdır Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Tarafından Tulumba Tatlısı Ve Kandil Simidi Üretimi Gerçekleştirildi

Iğdır Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram hizmetleri bölümü Aşçılık programı tarafından Üniversitemiz bünyesinde çeşitli unlu mamullerin üretilmesi noktasındaki projenin ilk adımlar atıldı.

Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın desteğiyle Aşçılık birimine endüstriyel fırın ve tulumba makinesi getirildi.

Aşçılık bölüm akademisyenleri ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda ilk olarak tulumba tatlısı ve kandil simidi üretimi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Aşçılık programı bünyesinde eğitim alan öğrencilerimizin, unlu mamuller ile ilgili teknik bilgileri öğrenmesi ve bu alanda el becerilerini geliştirerek yeni ürünler ortaya çıkarması hedefleniyor.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 16 أبريل 2024

Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde akademik ve idari personeller ile bir araya geldi.