Iğdır’da 6 Şubat Depremi Dolayısıyla Anma Programı Düzenlendi

6 Şubat 2023 tarihi saat 04.17'de merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 ve 7,6 büyüklüklerindeki iki depremde yaşamını yitirenler için Iğdır'da anma programı düzenlendi.

Iğdır’da 6 Şubat Depremi Dolayısıyla Anma Programı Düzenlendi

Programa Iğdır Valisi Ercan Turan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, il protokolü ve kurum amirleri katıldı.

Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan başkanlığında yapılan program kapsamında değerlendirme toplantısı ve basın açıklaması yapıldı.

6 Şubat depremin büyük bir felaket olduğunu belirten Vali Ercan Turan, "Türkiye tarihinde emsali görülmemiş büyük bir afetle karşılaştık. Tüm afet senaryoları genelde tek bir il üzerinde düşünülürken dünyada emsali görülmemiş şekilde 11 ilimizi kapsayan 120 bin kilometrekareyi etkileyen bu afet karşısında insanımız tek yürek olmuştur. Asrın felaketinde asrın dayanışmasına dayan bir çalışma ortaya çıkmıştır. Iğdır'ımız depremin ilk saatlerinde sonra çabuk toparlanmış Iğdır Valiliği olarak 159 araç bin 949 personel ile afet bölgesinde toplamda 2 bin 332 afetzedenin tahliyesi ilimize gerçekleştirilmiştir. Depremde 53 bin 537 kardeşimiz, canımız şehit oldu. Böyle büyük bir kaybın yaşanacağı hiçbirimizin aklına gelmiyordu. Bu afet canımız yaktı ama bize birçok açıdan da ders verdi. Affede hazırlık konusunda her daim tetikte olmamız gerektiğini gösterdi." dedi.

Toplantı sonrası Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki (AFAD) fotoğraf sergisi gezildi.

Program son olarak Iğdır Merkez Ulu Cami’nde depremde hayatını kaybedenler için sabah namazı kılınması ve sonrasında Mevlid-i Şerif okunması ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 6 فبراير 2024

Cumhur İttifakı Iğdır Belediye Başkanı Adayı Ülkü Öcal’dan Rektör Alma’ya Ziyaret
Cumhur İttifakı Iğdır Belediye Başkan adayı Ülkü Öcal, beraberindeki heyet ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.