Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün Bilimsel Araştırma Çalışmaları Üniversitemizde Değerlendirildi

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) “Müze Araştırmaları - Omurgalı Paleontolojisi -Dev Gergedanlar Projesi” kapsamında Iğdır’da bulunan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ekibi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Alma, MTA tarafından Ağrı Dağı ve Tuzluca çevresinde son 3 yıldır sürdürülen bilimsel araştırma çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Görüşmede ayrıca Üniversitemiz ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü arasında yürütülen ortak çalışmaların daha da geliştirilmesi ve iş birliğinin genişletilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin ardından konuya ilişkin bir açıklama yapan Rektör Alma, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü araştırmaların, bölgenin bilimsel ve kültürel mirasına sağladığı katkıları büyük bir değer olarak gördüklerini ifade etti.

Ziyarette proje yürütücüsü Dr. Neşe Oral ve ekibinin yanı sıra MTA’nın Omurgalı Paleontolojisi-Dev Gergedanlar Projesi’nin danışmanı Dr. Adem Yulu da yer aldı.

Görüşme, hatıra fotoğrafı çekimi ve başarı dilekleri ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 13 مايو 2024

Dr. Oğuz Doğan’dan Rektör Alma’ya Kitap Takdimi
Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Oğuz Doğan, yazarı olduğu “Türk Halk Kültüründe Buğday” ve “Bitlis Efsaneleri - Psiko-Sosyal ve Arketipsel Çözümleme” isimli kitabı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya takdim etti.