"Müessesetü El-İmam El-Hekim" Kuruluşunun Irak Ve Beyrut Başkanı Prof. Dr. Seyyid Ali El-Hekim’den Rektör Alma’ya Ziyaret

"Müessesetü El-İmam El-Hekim" Kuruluşunun Irak ve Beyrut Başkanı Prof. Dr. Seyyid Ali El-Hekim’den Rektör Alma’ya Ziyaret

Son dönemde uluslararası alandaki atılımlarıyla adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz, özellikle bölge ülkeleriyle iş birliğini geliştirecek adımlar atmaya devam ediyor.

Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Irak gibi komşu ülkelerle kurulan temaslar neticesinde Üniversitemizin bölgedeki iş birliği ağı her geçen gün genişliyor.

Bu kapsamda Irak'ın önde gelen merceiyyet ailelerinden El-Hekim ailesi mensubu "Müessesetü el-İmam El-Hekim" kuruluşunun Irak ve Beyrut Başkanı Prof. Dr. Seyyid Ali El-Hekim, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.

Ziyarette Avrupa Caferiler Birliği Başkanı Mehmet Irmak, Türkiye Caferileri Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın ve Kamusal İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı ve CAMER Müdürü Öğr Gör Alaaddin Yanardağ da hazır bulundu.

Görüşmede bölgesel iş birliklerini güçlendirme ve kültürel bağları derinleştirme hedefiyle atılabilecek adımlar üzerine konuşuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alma, "Bu tür ziyaretler, kültürel ve bilimsel alışverişin yanı sıra dostluk bağlarının da güçlenmesine katkı sağlıyor. Müessesetü el-İmam El-Hekim kuruluşunun Irak ve Beyrut Başkanı Prof. Dr. Seyyid Ali El-Hekim ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyaret, yapılan görüşmenin ardından başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 14 مايو 2024

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün Bilimsel Araştırma Çalışmaları Üniversitemizde Değerlendirildi
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) “Müze Araştırmaları - Omurgalı Paleontolojisi -Dev Gergedanlar Projesi” kapsamında Iğdır’da bulunan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ekibi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya ziyaret gerçekleştirdi.