Öğr. Gör. Akyıldız, TRT Erzurum Radyosu’nda ‘1915 Ermeni Olayları’nın Gerçek Yüzünü Anlattı

Akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Arslantürk Akyıldız, TRT Erzurum Radyosu’nda ‘Hayatın İçinden’ programına konuk oldu.

Moderatörlüğünü Alkın Tolga’nın yaptığı programda; Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamlar ve Ermeni diasporasının, 24 Nisan 1915'i işaret ederek ortaya attığı sözde soykırım iddiaları masaya yatırıldı.

Ermeni çetelerinin Osmanlı Devleti içerisinde Rusya ve İngiltere başta olmak üzere, emperyalistler tarafından nasıl kışkırtıldıklarının anlatıldığı programda, Ermenilerin çıkardıkları isyanlar ve yaptıkları katliamlara karşı Osmanlı Devleti’nin aldığı tedbirler ve Tehcir olayı da konuşuldu.

Ermeni Diasporalarının dünyadaki 24 Nisan olayları adı kullanılarak yaptıkları Türk düşmanı faaliyetlerine dikkat çekilirken ayrıca Türkiye ve Azerbaycan’ın bu kara propagandaya karşı yürüttükleri çalışmalar üzerine örnekler verildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 24 أبريل 2024

KARMER Tarafından “Kariyer Söyleşileri” Düzenlendi
Iğdır Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından öğrencilerin çalışma yaşamı boyunca herhangi bir iş alanında ilerlemesi, deneyim ve beceri kazanması amacıyla “Kariyer Söyleşileri” düzenlendi.