Öğrencilerimiz Filistin İçin Çadır Nöbetinde!

Üniversitemiz öğrencileri, İsrail’in Filistin halkına yönelik aylardır düzenlediği saldırıları protesto etti. Şehir Bülent Yurtseven Kampüsü’nde kurdukları çadırlarda Filistin için nöbet tutan öğrenciler, uluslararası topluma da bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundular.

Öğrencilerimiz Filistin İçin Çadır Nöbetinde!

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilk gününden itibaren tepkisini düzenlediği çeşitli programlarla dile getiren Üniversitemiz, artan saldırılara da sessiz kalmadı.

Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi öğrenci toplulukları, İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı uygulamalarına dikkat çekmek amacıyla çadır nöbetine başladı.

Filistin’e yönelik zulmü protesto eden öğrencilerimiz, uluslararası topluma da bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundular.

Rektörümüzden Filistin İçin Eylem Yapan Öğrencilerimize Destek

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Filistin için dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek vererek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Rektör Alma açıklamasında, "Filistin için dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilerimize destek vermekten gurur duyuyorum. İsrail'in masum insanlara yönelik saldırılarını kınıyoruz ve bu tür şiddet eylemlerinin son bulmasını umuyoruz. Üniversite olarak barış, adalet ve insan haklarına saygı konusundaki duruşumuzu koruyacağız ve her zaman öğrencilerimizin yanında olacağız." dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 13 مايو 2024

Rektör Alma, Üniversitemizin İhtisaslaşma Kapsamında Hazırladığı Kitabı YÖK Başkanı Özvar'a Takdim Etti
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, "Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler" Alanında ihtisaslaşan Üniversitemizin akademisyenleri tarafından hazırlanan kitabı Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  Başkanı Erol Özvar'a takdim etti.