Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Öğrencilerimiz Robotik Kodlma ile Yenilikçi Din Öğretimi Materyali Tasarladılar

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 2. Sınıf öğrencilerinden Muhammet İbrahim Gecit ve Kerem Zengin, Öğretim Teknolojileri dersi uygulamaları kapsamında robotik kodlama kullanarak yenilikçi bir din öğretimi materyali tasarladılar.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 2. Sınıf öğrencilerinden Muhammet İbrahim Gecit ve Kerem Zengin, Öğretim Teknolojileri dersi uygulamaları kapsamında, robotik kodlama kullanarak yenilikçi bir din öğretimi materyali tasarladılar.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aydın’ın desteğiyle tasarlanan etkileşimli materyal, İslam medeniyetinin beşiği olan şehirleri tanıtan ve öğrencilerin bu şehirleri bulmaca şeklinde keşfetmelerini sağlayan bir araç olarak tasarlandı.

Materyale ilişkin bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“Harita üzerindeki sensörler sayesinde öğrenciler, doğru şehri bulduklarında yeşil ışıkla ödüllendirilirlerken, yanlış seçim yaptıklarında kırmızı ışıkla uyarılmaktadırlar. Bunun yanında, öğrenciler söz konusu materyalle bu şehirlerin kültür merkezlerini temsil eden mimari yapıları da öğrenme fırsatı bulmaktadırlar. Bu yaratıcı uygulama, coğrafi bilgilerin yanı sıra dini ve kültürel bilgilerin de etkili ve eğlenceli bir şekilde öğrenilmesine olanak tanımaktadır. Öğrencilerimizin bu yenilikçi projesi, din öğretiminde teknolojinin kullanımına güzel bir örnek teşkil etmekte ve İlahiyat Fakültesi’nin yaratıcı potansiyelini ortaya koymaktadır.”

 

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 14 يونيو 2024
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma'nın Kurban Bayramı Mesajı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.