Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Öğrencilerimize, Ultrasonografik Muayene İle Koyunlarda Gebelik Belirleme Eğitimi Verildi

Üniversitemiz, öğrencilerin teorik bilgileri pratik beceriler ile pekiştirebilmeleri için uygulamalı derslere devam ediyor.

Öğrencilerimize, Ultrasonografik Muayene İle Koyunlarda Gebelik Belirleme Eğitimi Verildi

Üniversitemiz, öğrencilerin teorik bilgileri pratik becerilerle birleştirebilmeleri için uygulamalı derslere devam ediyor.

Bu doğrultuda Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencileri, hayvan hastanesindeki uygulamalı derslere ek olarak Üniversitemiz Koyun Çiftliği'ndeki uygulamalı derslerine de devam ediyor.

Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Koçak eşliğinde yürütülen derslerde öğrencilerimize, “Hayvanlarda Üreme ve Doğum Dersi” uygulaması için ultrasonografik muayene ile koyunlarda gebeliklerin belirlenmesi amacıyla eğitim verildi.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan ve uygulamalı eğitimlerin önemine değinen Dr. Öğr. Üyesi Koçak, "Üniversite eğitimi, sadece teorik bilgi aktarımıyla sınırlı olmamalıdır. Öğrencilerimizin iş dünyasına adım attıklarında karşılaşacakları gerçek problemleri çözebilecek yeteneklere sahip olmalarını sağlamak, eğitim anlayışımızın merkezinde yer almaktadır. Bu nedenle, üniversitemizde uygulamalı derslere büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimiz, sınıf dışında gerçek dünya problemleriyle karşılaşarak analiz etme, çözüm üretme ve takım çalışması becerilerini geliştirebilecekleri fırsatlarla donatılmaktadır. Bizler akademisyenler olarak sadece teorik bilgilerin aktarılmasından ziyade öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlayacak uygulamalı derslerin ve deneyimlerin önemini vurgulamaktayız. Bu dersler, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası başarılı bir kariyere adım atmalarını sağlamanın yanı sıra onların sorunlara ve zorluklara karşı daha dirençli ve yaratıcı bir şekilde yaklaşmalarını da desteklemektedir. Bu nedenle üniversite olarak öğrencilerimizin teorik bilgiyi pratiğe dökebilecekleri ortamları yaratmaya özen gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 2 نوفمبر 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma, Kuzey Hukuk Bürosu’na Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ilimizde yeni açılan Kuzey Hukuk Bürosu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.