Öğrencilerimize Uygulamalı Eğitim Fırsatı Sunan “Bitki Kimyası ve Kozmetik Laboratuvarı” Kuruldu!

Üniversitemiz Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü bünyesinde  “Bitki Kimyası ve Kozmetik Laboratuvarı” kuruldu.

Öğrencilerimize Uygulamalı Eğitim Fırsatı Sunan “Bitki Kimyası ve Kozmetik Laboratuvarı” Kuruldu!

Üniversitemiz Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü bünyesinde  “Bitki Kimyası ve Kozmetik Laboratuvarı” kuruldu.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Üniversitemiz, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu doğrultuda Üniversitemiz Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü bünyesinde öğrencilerimize uygulamalı eğitim fırsatı sunması amacıyla “Bitki Kimyası ve Kozmetik Laboratuvarı” kuruldu.

Laboratuvarın açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,  Teknik Bilimler MYO yönetimi, akademik personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından laboratuvarda incelemelerde bulunan Rektör Alma, laboratuvarın çalışma alanları ve yürütülecek projeler hakkında Öğr. Gör. Musa Karadağ’dan detaylı bilgi aldı.

Üniversitemizin bölgeye sağlayacağı katkılar ve ihtisas üniversitesi olarak üstlenilen misyon doğrultusunda laboratuvarın önemine dikkat çeken Rektör Alma, “Laboratuvarda başta farmasötik, kozmetik, gıda ve tarım sektörlerinde ihtiyaç duyulan bitkisel bazlı ürünlerin araştırılması ve geliştirilmesi için çalışmalar yürüteceğiz. Yürütülen çalışmalar sonucunda bölgesel bitki florasından elde edilecek ekstraktlar ile katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine yönelik altyapı oluşturmayı hedefliyoruz.“ şeklinde konuştu.

Rektör Alma, son olarak laboratuvardaki çalışmalarda yer alan öğrencilerimizin kozmetik ürünler geliştirme sürecini öğrenerek bu alandaki yetkinliklerini arttıracaklarını da ifade etti.

Laboratuvarın Üniversitemize ve öğrencilerimize birçok katkısı olacağını ifade eden Öğretim Görevlisi Musa Karadağ ise "İhtisaslaşma alanında 2024 yılına ulaştıktan sonra birçok katma değeri olan ürün üretimini gerçekleştirmekteyiz.  Bu ürünlerin üretiminde kısmi zamanlı öğrencilerimiz de çalışarak hem kazanç hem de üretim prosesi hakkında bilgiye sahip oluyorlar. Özellikle bölgedeki tıbbi aromatik bitkilerden ve bölgede yetiştirilen bitkileri bir araya getirerek bunların ekstraktlarını, yağlarını uçucu bileşenleri elde ederek farklı ürün konfigürasyonları oluşturmaktayız.” dedi.

Sözlerinin devamında çok sayıda TÜBİTAK projelerini geliştirdiklerine değinen Karadağ, "Şu anda TÜBİTAK’ta öğrenci arkadaşlarımız ile beraber çalıştığımız farklı projelerimiz var. Bu projeler çerçevesinde katma değeri yüksek birçok ürün elde ettiğimizi söyleyebiliriz. İleriki bir süreçte bu alanı daha da geliştirerek hem üniversitemizin ürün çeşidini artırmak hem de ülke ekonomisine katkı sağlayarak Doğu Anadolu da öncü bir üniversite olarak kendi kendine yeten bir üniversite modeli yapmayı hedefliyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.


 

Bu gönderiyi paylaş
Tags