Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Öğrencimiz Tekin Karakuş’tan “Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması”nda Önemli Başarı!

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması”ndan dereceyle dönen öğrencimiz Tekin Karakuş’u makamında kabul etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması”ndan dereceyle dönen öğrencimiz Tekin Karakuş’u makamında kabul etti.

Güzel Sanatlar Fakültemiz Resim Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Tekin Karakuş, günümüz çağdaş sanat dünyasında sanatçıların bilinirliğini artıran ve en önemli organizasyonlarından olan Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’nda ödül aldı.

Alanında birbirinden saygın sanatçıların katıldığı yarışmada elde ettiği başarıyla Üniversitemizi gururlandıran Karakuş, sevincini Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile paylaştı.

Rektör Alma’yı makamında ziyaret eden Karakuş, çalışmaları ve yarışmanın içeriğine dair bilgiler paylaştı.


Karakuş’u tebrik eden Rektör Alma, “Bu hepimiz için önemli bir gurur vesilesi. Tekin Karakuş’un bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen tüm hocalarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Tekin gibi Üniversitemizde nice cevherlerimiz var. Her birinin ileride iş, sanat ve bilim dünyasında önemli işler yapacaklarına hiç şüphem yok.” diye konuştu.


Karakuş ise Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödüllü Yarışması'nın Türkiye'de sanatçılar için   etkin platformlardan biri olduğunu anımsatarak, “Ürettiğim eserler, yarışmada ödül almaya hak kazandı.  Disiplinler arası sanat ve deneysel sanat atölyesi derslerinde edindiğim bilgileri harmanlayarak gerçekleştirdiğim projeler, sanat alanında daha etkin ve ciddi anlamda kavramsal bir altyapı oluşturmaya sevk etti. Aynı zamanda güncel sanat alanında farklı disiplinleri bir araya getirerek yaptığım sanatsal üretimlerde özellikle göç ve mülteci konularına odaklanarak derinlikli bir anlatı oluşturdum. Bu mesele, aile içi göçlerden ve akrabalarının başka yerlere taşınmalarıyla başladı. Çünkü onların göç olayı terk edilmişlik ve büyük bir boşluk hissiyatını yarattı bende. Bu başarının arkasındaki güç ise bilgi ve becerilerimi geliştirmemin yanı sıra inancını ve desteğini hiçbir zaman eksiltmeyen Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Sıddık Turan hocama aittir. Aynı zamanda Doç. Dr. Abdul Tekin hocama da emekleri ve katkılarından dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Akademisyenlerimizden Doç. Dr. Abdul Tekin, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sıddık Turan ve Öğrenci Dekanı Öğr. Gör. Hakan Güngör’ün de bulunduğu görüşme, hediye takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 14 مايو 2024
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma, Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde İncelemelerde Bulundu
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Ağız Bakımında Doğru Sanılan Yanlışlar” konulu konferans için Üniversitemizi ziyaret eden Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Orbak ile birlikte Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde incelemelerde bulundu.