Prof. Dr. Karavelioğlu’ndan Romanya’da Bir Dizi Konferans

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, Üniversitemiz ile Romanya’nın Köstence şehrinde bulunan Ovidius Üniversitesi arasındaki Erasmus anlaşması çerçevesinde 15-19 Nisan tarihleri arasında konferanslar verdi.

“Tarihte Türk-Rumen İlişkileri”, “Şuara Tezkirelerinde Köstence” ve “Yabancılara Türkçe Öğretiminde Köstence’deki Faaliyetler” başlıklarını taşıyan konferanslara, Ovidius Üniversitesi Türkçe Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Köstence Temsilciliğini de ziyaret eden Prof. Dr. Karavelioğlu, gerek Rumen gençlerine gerekse Türk azınlığa sunulan Türkçe öğretimi hizmetleriyle Türk kültür ve sanatını tanıtıcı faaliyetleri yerinde gözlemleyerek Üniversitemizde yabancılara Türkçe öğretimi hakkında bilgi verdi.

Karavelioğlu ayrıca, Köstence’de yaşayan Türk asıllı şair ve yazar Emel Esin’e de bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 22 أبريل 2024

Rektör Alma, 23 Nisan'da Koltuğunu Minik Melek’e Devretti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Suveren İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Melek Mang’a devretti.