Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu’ndan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya Kitap Takdimi

Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, geçtiğimiz haftalarda yayımlanan kitabı “Gazânâme: İslamiyetin İlk Yıllarına Dair Muhtasar Bir Gaza Tarihi” adlı kitabını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya takdim etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede kitap hakkında bilgi veren Karavelioğlu, 16. yüzyılın son çeyreğinde Mevlana Ali Efendi Gurti tarafından kaleme alınan Gazânâme’nin, İslamiyetin başlangıç yıllarında yapılan gazaları çeşitli hikâye, nükte, lâtife, tenbih gibi başlıklar altında anlatan; konusu itibariyle tarihi ve edebi bir yönü olan, ancak asıl Türk Dili tarihi çalışmaları için son derece kıymetli bir vesika hükmünde olduğunu dile getirdi.

Rektör Alma ise Dün Bugün Yarın Yayınları tarafından yayımlanan kitabı için Karavelioğlu’na teşekkür ederek bu tür çalışmaların, Türk kültür tarihi açısından önemine dikkati çekti.

Takdim, fotoğraf çekimi ve başarı dilekleriyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 19 فبراير 2024

Dr. Öğr. Üye Süleyman Temiz’den Rektör Alma'ya Kitap Takdimi
Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Süleyman Temiz, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya kitap takdiminde bulundu.