Rektör Alma, “Batı Azerbaycan’a Geri Dönüş” Festival/Kongresine Katıldı

Retkörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Nahçıvan’da gerçekleştirilen “Batı Azerbaycan’a Geri Dönüş” isimli festivale ve “Batı Azerbaycan: Büyük Geri Dönüşe Giden Yol” konulu uluslararası kongreye katıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yetkili Temsilciliği, Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı, Nahçıvan Devlet Üniversitesi ve Batı Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği festival-kongre 23-24 Kasım tarihlerinde Nahçıvan’da yapıldı.

Etkinliğin fahri konukları arasında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da yer aldı.

Etkinlikte Ermeniler ve destekçilerinin Batı Azerbaycan'da Türklere yönelik kasıtlı etnik temizlik ve soykırım sıyasetinin gerçekleri kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca Batı Azerbaycan kültürü katılımcılara tanıtıldı.

Etkinliğe ilişkin düşüncelerini paylaşan Rektör Alma, Nahçıvan'da düzenlenen bu görkemli programa katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti.

Iğdır Üniversitesi olarak Azerbaycan'daki üniversitelerle ilişkileri derinleştirecek adımlar atmayı sürdürdüklerini de dile getiren Rektör Prof. Dr. Alma, "Malum olduğu üzere 'İki Devlet Tek Millet' anlayışı üzerine inşa edilen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin dünyada bir benzeri daha yoktur. Biz de ortak bilimsel faaliyetlerle iki ülke ilişkilerinin daha derin ve stratejik temellere oturmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 26 نوفمبر 2023

Rektör Alma, "Türkiye Sohbetleri" Toplantısına Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır'da "Cumhuriyet'in 100. Yılında Türkiye Yüzyılı" temasıyla düzenlenen "Türkiye Sohbetleri" toplantısına katıldı.