Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma'dan MTA Genel Müdürü Yanık'a Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara temasları kapsamında Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara temasları kapsamında Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek, Maden Tetkik Arama Genel Müdürü Vedat Yanık ve Maden Tetkik Arama Genel Müdür Yardımcısı Veli Altundağ ile görüştü.

Görüşmede kurumlararası iş birliği kapsamında hayata geçirilen faaliyetler masaya yatırıldı ve önümüzdeki süreçte iki kurum ortaklığıyla yapılması planlanan uluslararası sempozyum üzerine istişare edildi.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün 2021 yılından beri Iğdır, Ağrı Dağı, Tuzluca ve yakın çevresini içine alan geniş bir coğrafyada sürdürdüğü “Türkiye Jeolojik Miras Araştırmaları Projesi” devamlılığın önemine değinen Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi olarak bölgede yapılacak bilimsel çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. 


Ziyaret kapsamında daha sonra MTA Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi Müdürü Korhan Çakır ile görüşen RektörAlma, Üniversitemiz bünyesinde bulunan etnografya müzesinin geliştirilmesi konusunda da bilgi alışverişinde bulundu.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında önemli bir iş birliği ağı olduğuna dikkat çeken Rektör Alma, "Geçtiğimiz aylarda MTA ekibimiz, Iğdır merkezli Ağrı Dağı ve çevresindeki jeolojik ve kültürel alanların uluslararası platformlara taşınmasının ilk adımlarının atıldığı “Doğu Anadolu Volkanizması (Iğdır-Ağrı) Jeoturizm Potansiyeli ve UNESCO Süreci” programı kapsamında ilimize gelmişti. Bu süreçte önemli çalışmalara imza atmıştık. MTA ile işbirliği sürecimiz devam ediyor. İnşalllah önümüzdeki dönemde iki kurum ortaklığında bilim dünyasına önemli katkılar sunacak bir sempozyum düzenleyeceğiz." dedi.

Görüşmeler, karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 30 ديسمبر 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma, "Türkiye'deki En İyi 10 Arkeoloji Keşfi ve Büyük Nuh Tufanı Sonrası Anadolu'daki Arkeoloji İzleri Konferansı"na Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemiz iş birliğinde düzenlenen "6. Uluslararası Türkiye'deki En İyi 10 Arkeoloji Keşfi ve Büyük Nuh Tufanı Sonrası Anadolu'daki Arkeoloji İzleri Konferansı"na katıldı.