Rektör Alma, Kazım Karabekir Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu Açılışına Katıldı

İlimizde, İlim Yayma Cemiyeti Kazım Karabekir Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunun açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Açılışa Iğdır Valisi Ercan Turan, Adalet ve Kalkınma Partisi Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, İlim Yayma Cemiyeti Iğdır Şube Başkanı Doç. Dr. Mirpenç Akşit, il protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan İlim Yayma Cemiyeti Iğdır Şube Başkanı Doç. Dr. Mirpenç Akşit, cemiyetin misyonu ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Akşit, "Cemiyet olarak amacımız, bilgi ve kültürü yaymak, eğitim ve öğretimi desteklemek, toplumsal bilinci geliştirmektir. Bu yeni şubenin açılmasıyla birlikte, Iğdır'da eğitim ve kültür alanında daha etkin bir rol oynayacağımıza inanıyorum." dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise yaptığı konuşmada, öğrencilere yönelik sağlanan bu yeni olanakların eğitim hayatlarını olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.

Alma, "Kazım Karabekir Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunun açılışıyla birlikte, öğrencilerimize daha modern ve uygun bir yaşam alanı sunulmuş olacak. Bu tür yatırımlar, gençlerimizin eğitimine verdiğimiz önemin bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Açılış programı, protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ve yurt gezisiyle tamamlandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 7 مارس 2024

Üniversitemizde "Beyaz Önlük Giyme Töreni" Düzenlendi
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenledi.