Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma, Kent Yaşam Gazetesi’ne Konuştu

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizin faaliyetleri ve hayata geçirilmesi planlanan projelere ilişkin Kent Yaşam Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Gazete, Rektör Alma ile yapılan röportajı “Iğdır’ın Ezber Bozan Rektörü” başlığıyla okurlarıyla paylaştı.

Rektör Alma, Kent Yaşam Gazetesi’ne Konuştu

Yaşam Medya Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin sorularını yanıtlayan Rektör Alma, ilk olarak Üniversitemiz öncülüğünde Tuzluca’da sağlık turizmine kazandırılan Tuz Terapi Merkezi’ne ilişkin bilgiler verdi.

Tuz Terapi Merkezi’nin son bir yılda yaklaşık 600 bin ziyaretçiyi ağırladığını anımsatan Rektör Prof. Dr. Alma, ayrıca Merkez bünyesinde yemek festivali, müzik şöleni ve Dacia lansmanı gibi önemli programlar düzenlendiğini dile getirdi.

Hedeflerinin Tuz Terapi Merkezi’ni astım ve KOAH hastaları için bir tedavi merkezine dönüştürmek olduğunu belirten Prof. Dr. Alma, geçtiğimiz ay çevre şehirlerden hastaların otobüslerle Tuz Terapi Merkezi’ne getirildiğini ve doktorlar eşliğinde hastalar üzerinde gözlemler yapıldığını ifade etti.

Iğdır Üniversitesini Geliştirme Vakfı’na ilişkin de açıklamalar yapan Rektör Alma, Vakfın Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 70’e yakın öğrencimize deprem sürecinde destek verdiğini söyledi.

Vakfın ayrıca Üniversitemiz bünyesinde yeni kurulan Serhat Teknopark’ aortak olduğunu anımsatan Rektör Alma, “Vakfımız Üniversitemiz içerisinde kreş, lise ve sosyal faaliyet alanları oluşturarak kendi gelir kalemlerini de oluşturacak.” dedi.

Rektör Alma, röportajında Üniversitemizin öğrenci ve akademisyen potansiyeli, altyapısı, “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşma kapsamında ortaya koyduğu projeler ve erozyon ile mücadele çalışmalarına ilişkin de bilgiler verdi.

“Iğdır’ın Ezber Bozan Rektörü”

Kent Yaşam Gazetesi, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile yapılan röportajı “Iğdır’ın Ezber Bozan Rektörü” başlığıyla sitesine taşıdı.

Haberde Rektör Alma’dan övgü dolu sözlerle bahsedilirken, Rektör Alma’nın “Bir rektör bir şehre en fazla ne kazandırabilir?” sorusuna yaşayan bir cevap olduğu ifade edildi.

Rektör Alma’nın Kent Yaşam Gazetesi’ne özel röportajını aşağıdan izleyebilirsiniz;

Basın Yayın 20 يوليو 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Türkiye’nin Öncü Teknoloji Şirketlerinden Creentech, Serhat Teknopark’ta Yer Alacak!
Türkiye’de bilgi teknolojileri alanında yetkin bir entegratör olarak konumlanan ve danışmanlık desteği ile öne çıkan Creentech, Üniversitemiz bünyesinde kurulan Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Serhat Teknopark) yer alacak. Şirket, 50’ye yakın personeliyle Iğdır ile komşu ülkeler arasında geniş bir ticaret ağı oluşturacak.