Rektör Alma, Nevruz Bayramı Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “21 Mart Nevruz Bayramı” münasebetiyle Iğdır’da düzenlenen kutlama programına katıldı.

Birliğin, kardeşliğin, bereketin ve baharın simgesi olarak kabul edilen Nevruz, Iğdır’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak Iğdır Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, il protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Konseri ile davam etti.

Programda Nevruzun önemini anlatan bir video da izletildi.

Programda bir konuşma yapan Vali Ercan Turan, Nevruz Bayramının en iyi hissedildiği ve kutlandığı ilin Iğdır olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti;

"Kadim değerlerimiz var, kadim bir tarihimiz var. Biz değerlerimize, tarihimize, köklerimize ne kadar sahip çıkarsak o kadar güçlü oluruz. İşte Iğdır geçmişine sahip çıkan bir kenttir. Iğdır kültürüne sahip çıkan bir kent Iğdır komşusunun toprağına vatanına bayrağına sahip çıkan kutlu bir kenttir.”

Programın son bölümünde ise Kültür Merkezi bahçesinde Nevruz ateşi yakılarak ateşin üstünden atlandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 21 مارس 2024

Üniversitemizde Nevruz Bayramı Programı Düzenlendi
Birliğin, kardeşliğin, bereketin ve baharın simgesi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı kapsamında Üniversitemizde program düzenlendi.