Rektör Alma, “TÜBİTAK Yetkinlik Analizleri”ni İnceledi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma başkanlığında “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi TÜBİTAK 2021 Ve 2023 Raporlarının Değerlendirilmesi Iğdır Üniversitesi Bilgileri”nin incelendiği bir toplantı düzenlendi.

Rektör Alma, "TÜBİTAK Yetkinlik Analizlerini"ni İnceledi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği ‘‘Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi’’ 2023 yılı raporu açıklandı.

Bunun üzerine Üniversitemiz Senato Odası’nda TÜBİTAK tarafından 2021 ve 2023 yılında hazırlanan raporların incelenmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz, TÜBİTAK yetkinlik analizleri hakkında bir sunum yaptı.

“Üniversitemizin Başarısı %143 Oranında Arttı”

Prof. Dr. Öz verdiği bilgilerde 2021 yılında 21 alt araştırma alanında yer alan üniversitemizin 2023 yılında ise 51 alt araştırma alanında TÜBİTAK ölçütlerini sağlayarak değerlendirmeye girme başarısı gösterdiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında Üniversitemizin %143 oranında başarısını arttırdığının altını çizen Öz,  “Türkiye ölçeği incelendiği zaman 2021 yılında üniversitemizden eşik değer olan %32’yi geçen alt araştırma alanı sayısı mutlak puanda 8, kalite puanında 8 ve hacim puanında 4 iken 2023 yılında ise mutlak puanda 11, kalite puanında 17 ve hacim puanında 5 alan geçti.”  bilgilerini paylaştı.

Üniversite İçinde Tam Puanın %50’sini Geçen Alt Araştırma Alanları Sayısında Artış Görüldü

Hazırladığı sunumda üniversite içi alanlardaki gelişmeler de yer veren Prof. Dr. Öz, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan ‘Bahçe Bitkileri’, ‘Hayvan Besleme’, ‘Tarla Bitkileri’ ve ‘Gıda İşleme’ alanları mutlak puanda kategorisinde tam puanın %50’sini geçti.” dedi.

Toplantıda ayrıca kalite puanında ise tam puanın %50’sini geçen alanlar “Bahçe Bitkileri” ve “Sağlık Hizmetleri ve Epidemiyolojisi” olarak ifade edildi.

Son olarak hacim puanlarının gösterildiği sunumda “Bahçe Bitkileri”, “Hayvan Besleme”, “Tarla Bitkileri”, “Gıda İşleme”, “Akışkan Gücü, Dinamiği ve Akışkan Makineleri”, “Toprak ve Bitki Besleme” alt araştırma alanları tam puanın %50’sini geçmeyi başardığına dikkat çekildi.


Bu gönderiyi paylaş
Tags