Rektör Alma’dan İstanbul Valisi Davut Gül’e Nezaket Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İstanbul Valisi Davut Gül’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Vali Gül’e Üniversitemiz ihtisas çalışmaları ve Serhat Teknopark faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Rektör Alma’dan İstanbul Valisi Davut Gül’e Nezaket Ziyareti

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İstanbul’a giden Rektör Alma, İstanbul Valisi Davut Gül’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında Vali Gül’e Üniversitemizin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanındaki ihtisas çalışmaları ve geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Serhat Teknopark hakkında bilgiler verildi.

Görüşmede ayrıca İstanbul kökenli firmaların Serhat Teknopark’ta yer almaları ve Türk dünyasına açılan Iğdır’ın sahip olduğu jeopolitik önem ile ilgili hususlar masaya yatırıldı.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Rektör Alma, "Bugün İstanbul Valisi Sayın Davut Gül'ü ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Üniversitemiz, katma değeri yüksek tarımsal ürünler alanında gerçekleştirdiği ihtisas çalışmalarıyla, bölgesel ve ulusal kalkınmaya önemli katkılarda bulunmaktadır. Ayrıca, geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Serhat Teknopark, teknoloji ve yenilik odaklı girişimcilik konusunda önemli bir merkez haline gelmiştir. Bu ziyaret, iş birliği ve bilgi paylaşımı adına önemli bir adımdır." dedi.

Rektör Alma sözlerinin devamında ise "Serhat Teknopark, sadece bölgesel değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası düzeyde girişimcilere önemli fırsatlar sunmaktadır. İstanbul'daki iş dünyasıyla daha güçlü bir iş birliği kurarak bu potansiyeli daha da artırabiliriz." ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından Rektör Alma, Üniversitemiz ihtisas çalışmaları kapsamında üretilen ve eklem ağrılarına iyi gelen Sağlık Bakanlığı onaylı “Alaca Kremi”ni Vali Gül’e takdim etti.

Ziyaret, başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 24 يناير 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İstanbul Teknik Üniversitesini Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademik ve bilimsel alanda iş birliğini artırmak amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesine ziyarette bulundu.