Rektör Alma’dan Koko Çakmak Fabrikasına Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, beraberindeki heyet ile birlikte Koko Çakmak Fabrikasını ziyaret etti.

Rektör Alma’dan Koko Çakmak Fabrikasına Ziyaret

Üniversite-sanayi iş birliği doğrultusunda düzenlenen ziyarette, Koko Çakmak Fabrikasının Üniversitemiz bünyesinde geçtiğimiz aylarda kurulan Serhat Teknopark’a katılması ve burada AR-GE çalışmaları yürütmesi üzerine istişarede bulunuldu.

Görüşmede ayrıca Üniversitemiz öğrencilerinin staj programı sağlanması ve mezuniyet sonrası istihdam edilmesine yönelik önemli konular ele alındı.

Görüşmenin ardından fabrikada incelemelerde bulunan Rektör Alma ve beraberindeki heyet, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemeler sonunda açıklamada bulunan ve üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yapan Rektör Alma, “Serhat Teknopark’ın gelişimi için birçok şirket ile iletişim halindeyiz. Özellikle bölgenin kalkınması ve yeni iş sahalarının oluşması adına bu birliktelikleri önemsiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalar sonucunda hem bölgemizin hem de Üniversitemizin bilimsel ve teknolojik anlamda gücünü daha da artıracağız.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, iyi niyet ve başarı dilekleri ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 6 ديسمبر 2023

Üniversitemizde İran ve Filistin İzlenimleri Konuşuldu
Iğdır Üniversitesi Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CAMER) Toplantı Salonu'nda İran ve Filistin izlenimlerinin konuşulduğu bir toplantı düzenlendi.