Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Vekili Gülşen, "Kadın Giyim Modelistlik Yardımcılığı’ Kursunun Sergi Açılışına Katıldı

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Recep Gülşen, Üniversitemiz ve Iğdır Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle verilen "Kadın Giyim Modelistlik Yardımcılığı’ kursunun sergisinin açılışına katıldı.

​Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Recep Gülşen, Üniversitemiz ve Iğdır Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle verilen "Kadın Giyim Modelistlik Yardımcılığı’ kursunun sergisinin açılışına katıldı.

Üniversitemiz Şehit Bülent Aydın Kampüsü’ndeki lojmanlarda ikamet eden ev kadınları ile Aybüke Öğretmen Yurdunda kalan kız üniversite öğrencileri için Iğdır Halk Eğitim Merkezinde ‘Kadın Giyim Modelistlik Yardımcılığı’ kursu açıldı.

Bu kapsamda kurs alan kadınların 1 yıllık el emeği ve göz nuru işlemeleri ve diktikleri kıyafetler sergilendi.

Karaağaç Kampüsünde düzenlenen sergininin açılışına Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Recep Gülşen, Iğdır Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı. 

Açılışta konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Gülşen, kadınlarbu kurslarda aldıkları eğitimle meslek sahibi olduklarını söyledi.

Burada verilen eğitimle birçok alanda sanat erbabının yetiştiğini belirten Gülşen, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz sergideki eserler, kursiyerlerin el emeği göz nurudur.” dedi. 

Iğdır Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici Semra Keskin ise “Kursumuzda daha çok kişiye özel beden kalıbı çıkarma, makine ve ovarlök çalışmaları, düz dikiş ve daha sonra ölçü alam ve tasarım eğitimleri yapıldı. Bu kurstaki amacımız ev hanımlarını meslek edinmeleri ve evlerinde kendi kıyafetlerini dikebilmelerini sağlamaktır. Bunun yanında üniversite öğrencisi kızlarımızdan bu kursa katılan oldu. Bir diğer amacımız da gençlerimize bu tür çalışmalara dahil etmektir.” şeklinde konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 22 مايو 2024
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerimizin Eserleri Ankara'da Düzenlenen “Uzak Muamma 1” Sergisinde Büyük Beğeni Topladı
Üniversitemiz ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ortaklığında “Uzak Muamma 1” isimli karma sergi düzenlendi. Sergide Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin 6 aylık süre zarfında hazırladıkları eserler, ziyaretçilerden tam not aldı.