Serhat Teknopark Bölgesel Ar-Ge Sistemine Yeni Bir Alan Ekledi

Iğdır Üniversitesi Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi (Serhat Teknopark), Artvin Çoruh Üniversitesinde ek alan açarak faaliyet alanını genişletti. Atılan bu iş birliği adımıyla Üniversitemiz, Teknopark'ın kapasitesini artırmayı ve daha fazla girişimciye destek sağlamak amaçlıyor.

Serhat Teknopark Bölgesel Ar-Ge Sistemine Yeni Bir Alan Ekledi

Serhat Teknopark, bölgedeki girişimcilere ve yenilikçi projelere destek vermek amacıyla kurulduğu günden bu yana önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde % 85 doluluk oranına ulaşan Serhat Teknopark, Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde yeni bir ek alan açarak faaliyet alanını genişletti.

Serhat Teknopark’ın Artvin Çoruh Üniversitesinde açtığı ek alan, hem üniversite öğrencileri hem de yerel girişimciler için yeni fırsatlar sunarken teknoloji ve inovasyon odaklı projelerin geliştirilmesi ve uygulanması için de uygun bir ortam sağlayacak.

Alanda ayrıca, bölgedeki diğer üniversitelerle iş birliği yapılarak bilgi paylaşımı ve ortak projelerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Teknopark Ekibi, Kurulum Çalışmasında Sona Geldi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Artvin Çoruh Üniversitesine giden Serhat Teknopark ekibi, ek alan kurulum çalışmalarına başladı.

Serhat Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Duyar ve beraberindeki heyet, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Üniversitemiz akademisyenlerinden ve Serhat Teknopark A.Ş. yöneticilerinden Öğr. Gör. Çetin İzgi ve Dr. Çağrı Akgün de hazır bulundu.

Ekip, Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ile gerçekleştirilen görüşmede, ek alanın kurulumu ve gelecekte yapılacak projeler hakkında istişarede bulundu.

Görüşmenin ardından ek alanda yürütülen kurulum çalışmalarında incelemelerde bulunuldu.

“Üniversitemizin bölgesel Girişimcilik Ekosistemini Güçlenecek”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Serhat Teknopark’ın Artvin Çoruh Üniversitesinde açtığı yeni ek alan hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Serhat Teknopark’ın genişlemesi, üniversitemizin ve bölgemizin gelişimi adına büyük bir adım. Bu yeni ek alan, öğrencilerimizin ve yerel girişimcilerin teknoloji ve inovasyonodaklı projelerini hayata geçirmeleri için önemli bir fırsat sunacak. Bu tür iş birlikleri ile bölgemizdeki girişimcilik ekosistemini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kurulum çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasıyla, yeni projelerin hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 2 يوليو 2024

Üniversitemiz İle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arasında Teknopark ve Güneş Enerji Panelleri Projelerinde İş Birliği Yapılacak!
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu'nu makamında ziyaret etti. Görüşmede, iki üniversite arasında iş birliği yapılabilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.