Serhat Teknopark ile MAM TÜGİP İş Birliği Yapacak!

Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini yürüten Serhat Teknopark ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM)-TÜGİP (Türkiye Gıda İnovasyon Platformu) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünü artırmak üzere faaliyetlerini sürdüren TÜBİTAK-MAM (TÜGİP), Türkiye'nin en güçlü Ar-Ge gıda laboratuvarına sahip olup, gıda sektöründe 50 yıldır Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.

Serhat Teknopark ile MAM-TÜGİP arasında imzalanan iş birliği protokolü ile de akademisyen ve öğrencilerimizin bölgesel Ar-Ge çalışmalarına destek sağlanması hedefleniyor.

Protokole ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Serhat Teknopark’ın kuruluşunun üzerinden geçen bir yılda önemli bir ivme yakaladığına dikkat çekerek, doluluk oranının yüzde 54’e ulaştığını anımsattı.

Serhat Teknopark’ın Iğdır ve bölge için önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Rektör Alma, “İnovasyonu ve teknolojik ilerlemeyi teşvik eden sağlam bir ekosistem oluşturmak adına akademik kurumlar, sektör liderleri ve devlet kurumlarıyla ortaklıklarımızı geliştirmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK Gebze yerleşkesi içerisindeki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’i ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulmuştuk. Ziyaretin akabinde de TÜBİTAK Marmara Teknokent ile önemli bir iş birliği protokolüne imza atmıştık. Şimdi de TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM)- TÜGİP ile iş birliği ağı oluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 23 فبراير 2024

Gümrük İşletme Bölümümüzden Dilucu Sınır Kapısı’na Teknik Gezi
Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gümrük İşletme Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, Mesleki Uygulama dersi kapsamında Türkiye’nin en doğu noktasında bulunan Dilucu Sınır Kapısı’ndaki gümrük çalışmalarını yakından incelediler.