Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrencilerimize Yönelik Uygulamalı Eğitimler Devam Ediyor

Üniversitemizin Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri için uygulamalı eğitimler devam ediyor.

Üniversitemizin Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri için uygulamalı eğitimler devam ediyor.

Üniversitemizin Iğdır AFAD ile iş birliğiyle hazırladığı ortak çalışma programı kapsamında Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında okuyan öğrencilerimiz uygulamalı ve teorik eğitimlerle mesleğe hazırlanıyor.

Öğr. Gör. Özal Kaya tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler, mesleki gelişim sürecinde bir adım daha önde olmak için pek çok makine ve ekipman ile çalışma imkânı buluyor.


Eğitimlerde öğrencilerimize kentsel arama ve kurtarma faaliyetleri ile ulaşım kazaları gibi birçok kurtarma çalışmalarına müdahale yöntemleri öğretiliyor.

“Bu Eğitimlerin Çok Büyük Katkısı Oldu”

Verilen eğitimin öğrenciler için çok önemli olduğunu söyleyen Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğr. Gör. Özal Kaya, “Öğrencilerimizin malzeme ekipman bilgisinin, uygulama çalışmalarının, yangına müdahale ve kurtarma tekniklerinin başlangıç safhalarını ve oluşabilecek sorunları burada görmeleri, mesleğe atandıktan sonra kendilerini daha profesyonel hissetmelerini sağlıyor. Bu eğitimin öğrencilerimize desteği çok büyük oldu. Iğdır AFAD Müdürümüz Sayın Burhan Çöllü’ye bize sağlamış olduğu imkanlar için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.


“Teorik Bilgilerimizi Uygulama Fırsatı Bulduk”

Eğitim programına katılan öğrencilerden Ersin Cengiz, “Üniversitemizin Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programımızın düzenlediği bu eğitim programı bizim için çok faydalı oldu. Teoride gördüğümüz bilgileri burada uygulama fırsatı bulduk. Nasıl müdahale edeceğimizi, ekipmanlar ile çalışarak görmüş olduk.” dedi.


Öğrencilerden Ayşe Kaplan ise şunları söyledi:

“Uygulamanın teoriden çok daha farklı olduğunu gördük. Bunları yaşadığımız için çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Burada öğrendiklerimizin meslek hayatımıza büyük faydası olacak. Bize her konuda destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya ayrıca çok teşekkür ederiz.”

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 مارس 2024
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Serhat Teknopark’taki İmpala Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Firmasına TÜBİTAK Desteği!
Serhat Teknopark bünyesinde faaliyet yürüten İmpala Yazılım ve Bilişim Teknolojileri firması, “TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı” desteği almaya hak kazandı.