TÖMER Müdürleri Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “TÖMER Müdürleri Koordinasyon Toplantısı” Ankara’da gerçekleştirildi.

TÖMER Müdürleri Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Yunus Emre Enstitüsüne bağlı Yunus Emre Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen ve çeşitli üniversitelerden 130 Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Dil Merkezinin iştirakiyle gerçekleştirilen çalıştay ve toplantıya, Üniversitemizi temsilen TÖMER Müdürü Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu katıldı.

Yabancılara Türkçe öğretiminde karşılaşılan temel sorunlar, çözüm önerileri ve TÖMER-YEE ilişki ve iş birliklerini içeren üç oturumda, gruplara ayrılan katılımcılar, ülkemizde yürütülen Türkçenin yabancılara öğretimi konularını tüm yönleriyle tartıştı.

Oturumlar sonunda gerçekleştirilen müzakere oturumu ise tüm grupların tespit, görüş ve tekliflerinin ele alınıp tartışıldığı bir ortamda yapıldı.

Çalıştay ve müzakere oturumu sonrası TÖMER Müdürümüz Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, Yunus Emre Vakfı tarafından Türkçe öğretici ve öğrenicilerine yönelik ayrı ayrı verilecek proje destekleri değerlendirme komitesinin üç akademisyen üyesinden biri seçildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 11 مارس 2024

Rektör Yardımcısı Erşahin, "İhracat Şampiyonları Ödül Töreni”ne Katıldı
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından düzenlenen “İhracat Şampiyonları Ödül Töreni” programı katıldı.