Ahmet Sula ile İnsana Yolculuk

Tuz Mağarasında Gerçekleştirilen “Yerin Derinliklerinde Sanat” Sergi/Workshop Etkinliğine Yoğun İlgi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen "Ağrı Dağı Solunum Zirvesi-2" toplantısında gerçekleştirilen “Yerin Derinliklerinde Sanat” konulu sergi ve workshop etkinliği, davetlilerin yoğun ilgisini çekti.

Iğdır Üniversitesi ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi paydaşlığında Türk Toraks Derneği tarafından Tuzluca tuz mağaralarında "Ağrı Dağı Solunum Zirvesi-2" toplantısı yapıldı.

Toplantının sonrasında Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Yerin Derinliklerinde Sanat” isimli sergi ve workhop etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin küratörlüğü Öğr. Gör. Akif Bayrak yaparken düzenleme ekibinde ise Doç. Dr. Abdül Tekin, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sıddık Turan, Öğr. Gör. Dr. Elçin Telli yer aldı.

Etkinlikte seramik, keçe, ebru, çini, deri işleme ve geri dönüşüm yöntemiyle yapılan cam ürünler gibi pek çok sanat eseri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Katılımcılara yönelik atölye çalışmalarının da gerçekleştirildiği etkinlikte sanatseverler, uzman eğitmenler eşliğinde kendi eserlerini yaratma şansı elde ettiler.

Etkinliğin ardından açıklamada bulunan ve sanatın doğayla buluşmasının önemine vurgu yapan Öğr. Gör. Dr. Elçin Telli, “Bu tür sanatsal faaliyetler, hem katılımcılar arasında güçlü bir bağ kuruyor hem de sanatın doğayla etkileşimini artırıyor. Tuz Mağarası gibi doğal bir mekânda yapılan bu etkinlikler, katılımcılara unutulmaz deneyimler sunuyor.” dedi.