Üniversitemiz, 6. Uluslararası Sosyal Ve Beşeri Bilimler Kongresi'nde Temsil Edildi

Üniversitemizin paydaşlarından olduğu 6. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi, 15-16 Şubat 2024 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı.

Rimar Academy organizasyonuyla düzenlenen kongreye Türkiye, Irak, Filistin, Kuveyt, Libya, Cezayir ve Sudan gibi ülkelerden 30’a yakın akademisyen katıldı.

Dil, edebiyat, hukuk, iktisat, sanat tarihi, arkeoloji, tarih, coğrafya ve felsefe alanlarında bildirilerin sunulduğu ve tartışmaların yapıldığı kongrede Üniversitemizi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu temsil etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi ile İstanbul Gedik Üniversitesinin de katkı sunduğu kongrenin onursal başkanlığını yapan Karavelioğlu, kongrenin açılış oturumunda bir konuşma yaparak sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki araştırma imkânları ve disiplinler arası çalışmaların önemi üzerinde durdu.

Ayrıca Üniversitemizdeki sosyal ve beşeri bilimler sahasındaki araştırmaları paylaştı.

Kongre, plaket ve katılım belgelerinin takdiminin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 16 فبراير 2024

Rektör Alma’dan Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya’ya Ziyaret
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, geçtiğimiz günlerde Iğdır İl Emniyet Müdürü olarak atanan Erden Sakarya’yı makamında ziyaret etti.