Üniversitemiz Akademisyenlerinden Türk Devletleri Teşkilatı Savunma Sanayisine Tercümanlık Desteği

Türk Parlamenterler Asamblesi tarafından organize edilen Milli Savunma Komisyon Başkanları 1.Toplantısı gerçekleştirildi.

Türk Parlamenterler Asamblesi tarafından organize edilen Milli Savunma Komisyon Başkanları 1. Toplantısı gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın himayelerinde gerçekleştirilen toplantıya Türk Cumhuriyetlerinden gelen komisyon başkanlarına Türk Devletleri Teşkilatının daimi tercümanı Üniversitemiz akademisyenlerinden Prof. Dr. Ali Yıldız Musahan tercüme desteği sağladı.

TUSAŞ, ASELSAN ve BAYKAR gibi ülkemizin önde gelen savunma sanayii kuruluşlarında yapılan toplantılarda Türk Cumhuriyetleri arasında geleceğe yönelik stratejik anlaşmalar imzalandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 31 مايو 2024

Üniversitemizin TÜBİTAK-2237-A Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
Üniversitemiz Ağrı Dağı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde TÜBİTAK’a sunulan proje, “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği” programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.