Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemiz, "Avrupa Açık Bilim Bulutu Eğitmen Eğitimi" Çalıştayında Temsil Edildi!

Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü ve Teknik Bilimler MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve İzmir Yüksek Teknloji Enstitüsü (İYTE) ev sahipliğinde düzenlenen "Avrupa Açık Bilim Bulutu Eğitmen Eğitimi" Çalıştayında Üniversitemizi temsil etti.

Üniversitemiz, "Avrupa Açık Bilim Bulutu Eğitmen Eğitimi" Çalıştayında Temsil Edildi!

Katılımın 30 kişi ile sınırlandırıldığı çalıştaya yapılan katılım başvuruları; Açık Bilim Eğitimi Verme Potansiyeli ve Motivasyonu, Açık Bilim Konusundaki Bilgi ve Deneyim ve İngilizce Düzeyi gibi çeşitli kriterler dikkate alınarak değerlendirilmiş ve Doç. Dr. Şekertekin de etkinliğe katılmaya hak kazandı.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Doç Dr. Şekertekin, Çalıştayın açık bilim konularında eğitim veren ya da bu alanlarda eğitim vermeyi planlayan kişiler için tasarlandığını ifade etti.

Şekertekin konuşmasının devamında ise “Yeni nesil Avrupa araştırmalarını destekleyen çevrimiçi veri ve hizmet ağı olan Avrupa Açık Bilim Bulutu (EOSC: European Open Science Cloud), araştırma verilerinin depolanması, yönetimi, analizi ve yeniden kullanımı için ücretsiz, açık ve kesintisiz hizmetler içeren sanal bir bulut ortamıdır. EOSC sisteminin Avrupa’da ve dünyada yaygınlaşması ile birçok veriye ücretsiz bir şekilde ulaşılarak söz konusu verilerin analizleri ve işlenmesinde de bu bulut ortamından faydalanılacaktır.“ ifadelerini kullandı.

EOSC sistemi ile ilgili genel bilgiler, Doç. Dr. Şekertekin tarafından ilerleyen günlerde online bir toplantı yapılarak Üniversitemiz birimleri ile paylaşılacak.


Basın Yayın 1 أغسطس 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemiz, İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi Almaya Hak Kazandı!
Üniversitemiz, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü aracılığıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun incelenmesi sonucu “İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” almaya hak kazandı.