Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemiz “Ejder Kervansarayı”nı Bünyesine Kazandırmak İçin Ön Kabul Aldı!

Üniversitemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında tarihi “Ejder Kervansarayı”nı bünyesine kazandırmak için ön kabul aldı. Buna göre Üniversitemiz, “Ejder Kervansarayı”nda kültürel faaliyetlerde (etkinlik, kongre, seminer, sergi vs.) bulunacak.

Üniversitemiz “Ejder Kervansarayı”nı Bünyesine Kazandırmak İçin Ön Kabul Aldı!

Son zamanlarda gerçekleştirdiği atılımlar ile “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan ve bünyesine Serhat Teknopark’ı kazandıran Üniversitemiz, kültürel faaliyetlerine de devam ediyor.

Bu faaliyetler doğrultusunda Üniversitemiz ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında Iğdır İlinde bulundan “Ejder Kervansarayı”nı içeren bir protokol imzalandı.

Protokole göre “Ejder Kervansarayı”nın kullanım haklarını alan Üniversitemiz, burada eğitim, kültür, sanat, sosyal faaliyetler gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Iğdır, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, ticaretin, kültürün ve bilgeliğin buluşma noktası olmuş bir şehir. Bugün ise, bu kadim topraklarda yükselen Iğdır Üniversitesi olarak mirasımıza sahip çıkmanın, kültürel zenginliklerimizi korumanın ve gelecek nesillere aktarmanın gururunu taşıyoruz. 'Iğdır Ejder Kervansarayı', tarihi boyunca sayısız hikâyeye şahitlik etmiş, kervanların konakladığı, bilgi ve ticaretin kucaklaştığı bir mekândır. Bu kervansarayın kapılarını Iğdır Üniversitesi adına geliştirerek geçmişimizle bağlar kuruyor, tarihimize saygı duyuyor ve geleceğe olan inancımızı pekiştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ejder Kervansarayı'nın Tahsis Edilme Amacı Kültürel Ve Akademik Etkinliklerimizi Artırma”

Konuşmasının devamında Üniversitemizin “Ejder Kervansarayı” üzerindeki projelerini anlatan Rektör Alma şu ifadeleri kullandı:

“Bu tarihi yeri tahsis etmemizin amacı, sadece taşınabilir bir mülkün edinimi değil, aynı zamanda kültürel ve akademik etkinliklerimizi artırma, bilgi ve sanatın yayılmasına katkı sağlama, öğrencilerimizi ve paydaşlarımızı tarihimizle buluşturma hedefine yöneliktir. Burada düzenleyeceğimiz etkinlikler, kongreler, sergiler, konferanslar ve sanatsal faaliyetler, şehrimizi daha da zenginleştirecek, bilgi ve kültürün ışığını tüm topluma taşıyacaktır.”


Basın Yayın 28 يوليو 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemiz, Tercih Dönemi İçin Tanıtım Çalışmalarına Başladı
Üniversitemiz, 27 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak üniversite tercih dönemi nedeniyle tanıtım çalışmalarına başladı.