Üniversitemiz İle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arasında Teknopark ve Güneş Enerji Panelleri Projelerinde İş Birliği Yapılacak!

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu'nu makamında ziyaret etti. Görüşmede, iki üniversite arasında iş birliği yapılabilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Bir dizi ziyaretler için Ankara’ya giden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu'na ziyaret gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki üniversite arasında Teknopark projelerinin geliştirilmesi ve üniversitelerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla güneş enerji panelleri kullanımı üzerine kapsamlı planlamalar yapıldı.

Ziyaretin ardından bir açıklamada bulunan Rektör Alma, Teknopark projelerinin üniversitelerin teknolojik ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek "Teknoparklarımızda geliştirilecek projeler, bölgelerimizin kalkınmasına ve inovasyonun teşvik edilmesine katkı sağlayacaktır. Bu anlamda çeşitli iş birliklerine imza atarak daha büyük ve etkili projeler ortaya koymayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında ise üniversitelerin enerji ihtiyaçlarını sürdürülebilir bir şekilde karşılamak amacıyla güneş enerji panelleri kullanımının büyük önem taşıdığını belirten Rektör Alma, "İki üniversitenin ortak çalışmaları, akademik ve teknolojik ilerlemeler açısından büyük fayda sağlayacaktır. Güneş enerjisi projeleri ile hem üniversitelerimizin enerji ihtiyaçlarını karşılayacağız hem de bu alanda örnek teşkil edeceğiz." dedi.

Ziyaret, yapılan görüşmenin ardından hediye takdimi ve başarı dilekleriyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 2 يوليو 2024

Iğdır Üniversitesinde Peynir Altı Suyu Kullanılarak Meyvelerin Raf Ömrü Uzatıldı!
Iğdır Üniversitesi bünyesinde meyvelerin raf ömrünü uzatmak ve parlaklığını artırmak adına peynir altı suyu kullanılarak yenilenebilir ambalajlar üretildi.