Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemiz İle Iğdır Bal Evi Ortaklığında Ağrı Dağı Eteklerinde Üretilen Balın Hasadı Başladı

Üniversitemiz ile Iğdır Bal Evi ortaklığında Ağrı Dağı ve Pamuk Dağı eteklerindeki 1250 rakımlı yerleşkede üretilen balın hasat dönemi başladı.

Üniversitemiz İle Iğdır Bal Evi Ortaklığında Ağrı Dağı Eteklerinde Üretilen Balın Hasadı Başladı

Iğdır yöresinde arıcılığı yaygınlaştırmak ve bal verimini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, yerli üreticiler ile iş birliğini sürdürüyor.

Özellikle “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanındaki ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında Üniversitemiz, arıcılığın bölge ekonomisine katkısının artırılması konusunda öncü rol oynuyor.

Bu doğrultuda Ağrı Dağı ve Pamuk Dağı eteklerinde 1250 rakımlı yerleşkede Iğdır Bal Evi ile ortaklaşa üretilen başın hasat dönemi başladı.

Üniversitemizde arıcılık çalışmalarının yürütücülüğünü yapan Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Hakkı Akdeniz, proje hakkında bilgiler paylaştı.

Üniversitemizin arı yetiştiriciliğinde oldukça avantajlı konuma sahip olduğunu vurgulayan Akdeniz, “Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü ve Pamuk Dağı florası bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir bölge. Ayrıca ilimizde yetişen geven, kekik, ada çayı, akasya, lavanta gibi türlerin bal verim ve kaliteleri ayrıcalık oluşturmakta.” ifadelerini kullandı.

Akdeniz konuşmasının devamında ise “Üniversitelerin bal üretimi, bölgesel ekonomiye önemli bir katkı sağlayabilir. Bal üretimi, üniversitelerin tarım alanında yaptığı araştırmalardan elde edilen bilgi ve teknolojiyi pratikte kullanma fırsatı sunar. Bu da verimlilik artışına ve gelir düzeyinin yükselmesine katkı sağlar. Ayrıca bu çalışmalar toplumun bilinçlenmesinde ve gelecekteki nesillerin çevre ve doğal kaynaklara olan duyarlılığını artırmada önemli bir yer tutar.” şeklinde konuştu.

Rektör Alma’dan Bölgeye Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bal hasadının yapıldığı bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Rektör Alma burada üretimden sorumlu personellerimiz ile bir araya gelerek onların deneyimlerini dinledi ve bal hasat sürecine katıldı.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Rektör Alma, "Üniversitemizin tarım alanındaki çalışmaları, bölgemizin ekonomisine önemli bir ivme kazandırmıştır. Bal üretimi projesi, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda çevre ve ekoloji dostu bir yaklaşımı benimseyerek doğal kaynaklarımızın korunmasına da katkı sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

Rektör Alma konuşmasının son bölümünde ise bölgedeki arıcılıkla ilgili çalışmaların desteklenmesi ve ilerletilmesi konusundaki kararlılığını vurgulayarak "Üniversitemiz, arıcılık ve tarım sektörüne olan desteğini sürdürecek. Bölge halkının refahı için daha fazla projeye imza atacağız ve tarım sektörünün gelişimine katkı sağlayacağız." dedi.


Basın Yayın 31 يوليو 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
İhtisas Projelerimiz Meyvesini Vermeye Başladı
Üniversitemizin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında yürüttüğü ihtisas projeleri sonuç vermeye başladı. Buna göre yağlık ve çerezlik ayçiçeği ile biyoyakıt olarak kullanılabilecek mısır çeşitleri hasada yaklaştı.