Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemiz ile Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ile Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında yükümlüleri kapsayan bir iş birliği protokol imzalandı.

Üniversitemiz ile Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ile Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında yükümlüleri kapsayan bir iş birliği protokol imzalandı.

Protokolün imza törenine Iğdır Adalet Sarayında Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Serkan Başaran, Iğdır Üniversitesi Rektörü Sayın Mehmet Hakkı Alma, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Servet Canlı ve Denetimli Serbestlik Müdürü Sayın Fuat Şeran katıldı.


Protokol kapsamında denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin yeniden suç işlemelerini engelleyecek önlemlerin alınması, sosyalleşmelerine destek olunması, kanunlara uyan sorumluluk sahibi vatandaşlar olarak sosyal yaşama uyumlarının kolaylaştırılması amacıyla operatörlük belgesi ve G sınıfı ehliyeti almalarına yönelik eğitimler verilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran  tarafından imzalanan protokol kapsamındaki eğitimler sonucunda başarılı olan yükümlülerin, operatörlük belgesi ve G sınıfı ehliyeti almalarının önü açılacak.

Rektör Alma imza töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında “Temel görevi araştırma ve eğitim olan üniversitelerin meydana getirdiği ve muhafaza ettiği bilgiyi topluma faydalı hale getirebilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapması son derece önem arz etmektedir. Bu kapsamda imzaladığımız bu protokol ile üretilecek ulusal ve uluslararası projelerin hükümlü ve yükümlülere yönelik iyileştirmelere katkı sunacağı kanaatindeyim. Protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin kurumlarımız adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran ise bu tarz projelerin yükümlüleri yeniden topluma kazandırma konusunda önemli bir adım olduğunun altını çizerek başta Rektörümüz Mehmet Hakkı Alma olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Servet Canlı’ya, Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Kasım Çarman’a ve Iğdır Bim Bölge Müdürü Yusuf Ziya Er’e teşekkürlerini iletti.

İmza töreni, protokol konuşmalarının ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 6 نوفمبر 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizde Serhat Teknopark’ın Açılışı Gerçekleşti
Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde kurulan, İlimizin ve bölgemizin AR-GE ihtiyaçlarının hayata geçmesi bağlamında oldukça önem taşıyan “Serhat Teknoloji Gelişim Bölgesi”nin açılışı gerçekleşti.