Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemiz ile Irak Bağdat Üniversitesi Arasında MoU ve Erasmus Anlaşmaları!

Üniversitemiz ile Irak'ın en büyük yüksek öğretim kurumu olan Bağdat Üniversitesi arasında Memorandum of Understanding ( MoU) ve Erasmus anlaşmaları imzalanması yönünde çalışmalar başladı.

​Üniversitemiz paydaşlığıyla düzenlenen ‘1. Uluslararası Bağdat Sosyal ve Beşerî Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere Irak’a giden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kongre öncesinde  Irak'ın en büyük yüksek öğretim kurumu olan Bağdat Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Bahaa Ibraheem Ansaf ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede MoU, Erasmus protokolleri ve dual diploma başta olmak üzere iki üniversite arasında akademik iş birliği geliştirmeye yönelik atılabilecek adımlar masaya yatırıldı. Ayrıca yaz okulu Arapça eğitimi verilmesi konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.


Iğdır Üniversitesi’nin bölge ülkelerindeki pek çok üniversite ile protokolleri olduğunu anımsatan Rektör Alma, “Son dönemde attığımız adımlarla, bölgede ve dünyada adından söz ettiren bir Üniversite olma yolunda önemli bir mesafe kaydettik. Özellikle Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Irak gibi yakın coğrafyamızda bulunan ülkelerdeki pek çok üniversite ile paydaşlıklar geliştirdik. Bu kapsamda Irak’taki Bağdat Üniversitesi ile de geliştireceğimiz ortaklıkları önemsiyoruz. Bugün kıymetli mevkidaşım Prof. Dr. Bahaa Ibraheem Ansaf ile yaptığımız ön görüşmede Memorandum of Understanding ( MOU) ve Erasmus anlaşmaları imzalama yönünde ilk adımı attık. İş birliğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Ansaf da Rektör Alma’ya nazik ziyareti için teşekkür ederek iki üniversite arasında geliştirilecek paydaşlığın bilim camiasına önemli katkılar sunacağına vurgu yaptı.

Görüşme, hediye takdimi ve karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından son buldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 29 يناير 2024
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma’dan Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’e Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Irak temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.