Üniversitemiz Paydaşlığında ‘1. Uluslararası Bağdat Sosyal ve Beşerî Bilimler Kongresi’ Düzenleniyor!

Rimar Academy, Iğdır Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Irak’taki çeşitli üniversitelerin ortaklığıyla düzenlenen ‘1. Uluslararası Bağdat Sosyal ve Beşerî Bilimler Kongresi’nin açılış konferansı yapıldı.

6 farklı ülkeden 100’den fazla bilim insanının katıldığı programın konukları arasında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da yer aldı.

Programın açılışında Türkiye ve Irak’taki üniversiteler arasında kurulabilecek iş birlikleri ve geliştirilebilecek ortak TÜBİTAK projeleri üzerine konuşmalar yapıldı.

Ayrıca İttihad-ı İslam ve Dicle Üniversite Birlikleri kurulması fikri masaya yatırıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır’ın jeopolitik konumuna ve Üniversitemizin faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaptı.

Iğdır Üniversitesi’nin bölge ülkeleriyle irtibatlar kurarak bilimsel temelli çalışmalar yürütme yönünde önemli adımlar attığını anımsatan Rektör Alma, bu kapsamda Bağdat’ta Iğdır Üniversitesi paydaşlığında bir kongre düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Filistin International Hotel’de düzenlenen kongrede, sosyal bilimler alanındaki çeşitli konular üzerine bilgi ve deneyimler paylaşılacak.

3 gün boyunca devam edecek kongre, 31 Ocak Çarşamba günü sona erecek.

Kongre sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliğe sahip katılım sertifikası verilecek ve sunulan bildirilerin metinleri, tam metin kitabında ISBN’li olarak yayımlanacak.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 30 يناير 2024

Üniversitemizin Irak’taki İş Birliği Ağı Büyüyor!
Üniversitemiz ile Irak’ın en önemli ikinci yüksek öğretim kurumu olan Tikrit Üniversitesi arasında Memorandum of Understanding (MoU) ve Erasmus protokolleri imzalandı.